Professionell trädbesiktning i Skåne för dig som är rädd om dina träd

Professionell trädbesiktning i Skåne för dig som är rädd om dina träd

advertorial

Att ha stora välmående träd i sin trädgård är otroligt härligt och vackert. Förutom att de är trevliga att titta på så kan de även erbjuda välbehövd skugga en solig sommardag eller lä under en blåsig höstkväll. Det är dessutom härligt att veta att trädet gör nytta där det står genom att det är bra för luften och naturen. Det kan dock krävas en hel del arbete för att trädet ska hålla sig i toppskick och man kan därför behöva ta hjälp från proffs som kan titta på trädet och se hur bra det faktiskt mår.

En grundlig undersökning kan ge svar på trädets tillstånd

En arborist är en person med bred kunskap gällande träd och natur. De vet hur träd ska tas om hand samt kan upptäcka eventuella problem vid en besiktning. Vid en trädbesiktning så tittar arboristen på trädet från rot till krona och gör en professionell bedömning om dess tillstånd. Utifrån bedömningen kan de sedan ge förslag på lösningar om det är något som inte står rätt till eller så kan de helt enkelt ge bekräftelse på att trädet mår bra där det står om så är fallet. 

Vilka åtgärder kan krävas?

Om trädet mår bra så ska man såklart fortsätta ta hand om det på samma sätt som tidigare. Mår det inte bra så kan trädet behöva beskäras för att kunna återhämta sig och i värsta fall så är trädet i så dåligt skick att det bör fällas för att inte utgöra fara för allt som finns i dess närhet. Oavsett om trädet ska beskäras eller fällas så gör man klokast i att anlita proffs som kan utföra jobbet på det bästa och säkraste sättet.

Erfarna arborister i Skåne

Är man i behov av trädbesiktning i Skåne för att kunna avgöra ett träds framtid så kan man kontakta Alias Arborist. Alias Arborist har bred kunskap och lång erfarenhet av att utföra trädbesiktning, trädbeskärning och trädfällning i hela Skåne.