Besök en ögonmottagning i Stockholm

Besök en ögonmottagning i Stockholm

advertorial

Det som kan göra att du måste uppsöka en ögonmottagning i stockholm, som exempelvis https://www.lameramedical.se/ogonmottagning/, kan ibland vara självklara bekymmer. Men ibland kan det också vara sådant som du först inte vet ifall det handlar om en optiker eller en ögonmottagning. Men du behöver inte vara orolig, för även om du börjar med att gå till en optiker, så kan optikern sedan skicka dig vidare till en ögonmottagning.

Självklara fall, där du ska gå till en ögonmottagning, är ifall du fått en skada på ögat. Eller ifall du har en kraftig reaktion eller smärtor. Eftersom ögat är så pass viktigt och känsligt, så är det i de fallen mycket viktigt att du direkt uppsöker en ögonmottagning, eller en akutmottagning. Du behöver komma till vård innan skadan eller tillståndet har blivit så pass illa att det kan innebära permanenta skador. Som exempelvis en kraftig synnedsättning.  

 

 

Samarbetet mellan optikern och ögonläkaren

Många optiker och ögonläkare har samarbeten, där man kan ta hand om patienten hela vägen. Det är inga ekonomiska samarbeten, men man kan ge tips till patienter att de ska söka upp någon speciell som man vet är närbelägen och bra. För dig som patient kan det kännas tryggt att veta att du kommer till någon som du blivit rekommenderad, och som kanske till och med kan prioritera dig när du anländer.

En optiker som får in en kund, där en ögonmottagning behöver uppsökas, kan vara ett första steg som gör att ögonmottagningen vet om i förväg vilket besväret är. Det kan bli som en förundersökning som underlättar såväl för ögonmottagningen som för dig som patient. Har du nära till en optiker så kan det därför vara en god idé att börja med ett besök där, ifall du är osäker eller orolig. Väl på ögonmottagningen kan du snabbare och lättare få den rätta vården.